Fusie vereniging DBN’22 is een feit

2022-07-21

Op zaterdag 28 mei heeft er een voetbal historische Bossche gebeurtenis plaatsgevonden. De stad is namelijk een nieuwe voetbalvereniging rijker: DBN’22 oftewel Den Bosch Noord ’22. De fusievereniging komt voort uit TGG en OSC’45. Het bestuur van de nieuwe voetbalclub ziet de toekomst zonnig tegemoet, mede door een ingrijpende verbouwing van het complex en de positieve reacties die zij nu al krijgt vanuit de Bossche samenleving. DBN’22 wordt een warme en hechte voetbalvereniging waar leden zich thuis voelen en vrienden elkaar ontmoeten.

Jongstleden zaterdag hebben de verenigingen OSC’45 en TGG hun buitengewone ledenvergaderingen georganiseerd en hebben de leden gestemd over het fusievoorstel. Dit fusievoorstel is gemaakt door het interim-bestuur, waarbij input is gebruikt van diverse commissies. In deze 14 (!) commissies zaten leden van beide verenigingen. Samen hebben zij meegedacht over de nieuwe vereniging. Opmerkelijk is dat bij beide ledenvergaderingen unaniem vóór de fusie is gestemd!

Verbouwing sportpark Noord
Nieuwbakken voorzitter van DBN’22 Jeffrey Rynenberg verwoordt het als volgt: ‘Natuurlijk doet het pijn dat twee mooie Bossche verenigingen met een rijke historie verdwijnen, maar er komt iets heel moois voor terug. Op een geweldig mooi sportcomplex dat volledig duurzaam zal worden ingericht. Denk aan een grondig verbouwd clubhuis, nieuw tribunegebouw, verlicht kunstgrasveld, spectaculair multifunctioneel veld en zelfs led-boarding aan het hoofdveld. Daarmee zullen we een
grote aantrekkingskracht realiseren vanuit de omliggende wijken en zijn we, als nieuwe vereniging, helemaal klaar voor de toekomst!’

Vanaf 7 juni zullen de werkzaamheden starten. Deze worden geïnitieerd vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch. DBN’22 zal zelf de verbouwing van het clubhuis en tribunegebouw realiseren. Tot de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, zal de nieuwe vereniging haar activiteiten organiseren op het tijdelijke complex op sportpark De Donken (oude complex TGG). De verwachting is dat begin 2023 de officiële opening van het voetbalcomplex op sportpark Noord (oude complex OSC’45) wordt georganiseerd.

Verenigingscultuur
‘De culturen van beide voormalige verenigingen matchen heel goed en je merkt aan alles dat er een goede klik is onderling, vervolgt Rynenberg, het zegt alles dat op beide ledenvergaderingen er geen enkele tegenstem was. Natuurlijk moeten we nog veel afstemmen met elkaar en ook daar zullen nog discussies gaan plaatsvinden. Net als de drempels die we eerder al met elkaar hebben moeten slechten. Maar er is een hele positieve basis en groot onderling respect binnen het interim-bestuur en zeker ook binnen de diverse commissies. Daardoor ben ik ervan overtuigd dat dit een heel erg mooi nieuw voetbalverhaal gaat worden binnen ’s-Hertogenbosch en specifiek Den Bosch Noord!

We willen gestaag groeien, waarbij onze normen en waarden hoog in het vaandel staan. We willen een vereniging zijn waar mensen zich thuis voelen en waar mensen graag komen, alsof je bij goede vrienden op bezoek bent.’

All contents © copyright DBN'22. All rights reserved.